NoNonsense

 

 

uit Drenthe

 

 

Rock met een punch!

 

Geschiedenis

De Weiteveense band “NoNonsense” is opgericht half juni 2022. De band bestaat uit René Duijndam; slaggitaar, Ray Lebert; drums, Esther Dorrestijn; bas en Ludo van Wijk; sologitaar & lead zang. NoNonsense staat open voor een zanger met strot. 

De oorsprong van de band lag bij twee leerlingen van muziekleraar Bastiaan Schepers in Barger-Compascuum. Drummer Jan en bassist Fred.

Gitarist en Weitevener Ludo van Wijk wilde weer gaan spelen, hij had dit zo’n 10 jaar niet meer gedaan. Na voorheen jaren lang in een “goud van oud band” gespeeld te hebben. Via de website “Muzikantenbank” kwam hij in aanraking met drummer Jan. Na een auditie te Barger-Compascuum ontstond de klik en werd de basis voor een band gelegd.

Ludo is bevriend met Weitevener René Duijndam, die eveneens “herintreder“ genoemd mag worden. Na een kort overleg tussen beide mannen pakte René voortvarend zijn oude liefde “slaggitaar” weer op. Zo lag daar de basis van “NoNonsense”.

De eerste bassist had andere zaken aan zijn hoofd en kon daardoor niet verder meekomen met de band. Met een optreden in het zicht voor “Stichting Gluren bij de Buren”, werd het even spannend.

Gelukkig meldde juist op tijd de Weiteveense Esther Dorrestijn zich. Eveneens een ervaren muzikant, maar ook al heel lang in ruste. Haar inmiddels roestige vingers moesten weer soepel worden op de bas. En dat in drie weken tijd; een forse inspanning!

NoNonsense speelt het liefst nummers met pit, in de rock sfeer en soms ook een rustiger ballad. Daarbij zal de Engelse en Nederlandse taal zich afwisselen. Het overgrote deel van het repertoire is bekend uit de Top 2000.

De band heeft haar oefenruimte op Erica en is daar wekelijks te vinden voor de repetities.

Personele wisselingen zijn ook een band niet vreemd. Drummer Jan vertrok en Ray stapte in deze leegte. Sologitarist Ludo heeft het erg druk in de gecombineerde functie bandleider, solozanger én sologitarist. Hij geeft het zangstokje graag door aan een zanger met "een goede strot".